søndag den 27. juli 2008

Døgnfiskeri på Randers Fjord



Randers Fjord, Udbyhøj. Havde sendt en invitation til "pontonbådsgruppen": Er I friske på en tur til Udbyhøj. Vi overnatter på fjorden.

Thomas Sams var med på ideen, og vi aftalte at medbringe alt det nødvendige der skal til for at overleve. (Og det er faktisk ikke så lidt, kunne vi mærke på vores tunge oppakning!)

Var ved Udbyhøj Syd lidt over fire om fredag eftermiddag, samtidig med vandvendingen til faldende vand.

Bådene blev klargjort og soveposer, køkkengrej, drikkevare og mad pakket i vores vandtætte tasker, der er et must for at holde sengetøj og andet tørt.

Kan bære meget udrustning
Med 10 - 12 kilo ekstra på bagklappen skulle man tro at vores både lå lidt dybt og måske ville virke ustabile.

Men selv om vi krydsede sejlenden med godt en halvmeter høje modtsrømsbølger, og i øvrigt en god udadgående strøm, var der ikke problemer med at styre bådene sikkert.

Hornfisk, lidt ørreder - ingen multer!
Konstaterede med det samme , at der fortsat er en del hornfisk i fjorden - de pillede konstant ved vores fluer. Nogen blev hængende og måtte en tur ind og "hilse på". Hovedparten nøjedes dog med pilleriet!

Havde sidst på eftermiddagen også en ca. 50 cm. ørred på fluen og i luften. Ja, den smuttede af fluen...


Pølser på feltkøkken
Pilsnerne havde jeg lagt nederst i tasken hvorfor de var relativt kølige og velsmagende. Ellers blev det ikke ørred, men derimod de medbragte pølser, der forøvrigt mættede og smagte fremragende.


Vandvending
Fiskeriet er normalt bedst lige efter at vandet er vendt. Der kommer lidt frisk og lidt kølige havvand ind i fjorden, hvilken ofte sætter lidt gang i fiskene.

Dette gjalt også aftenens vandvendingen til stig-vand, der igen satte lidt gang i fiskene. Et par ørreder måtte da også ind omkring nettet inden genudsætningen. Fangede blandt andet en ørred der jagtede kutlinge få meter fra sandstranden.

Sovetid
Lagde os i sandet iført waders og med soveposen som dynetæppe for ikke at blive kølet for meget af . Utroligt som det er afslappende, at ligge og kikke på himlen og stjernerne til lyden af fjorden. Snart sov vi begge.

Morgen
Terner, strandskader og andre af "Pollens" oprindelige beboerer begyndte så småt at gi' lyd. Med det samme var vi begge "friske" i rigelig god tid inden den rigtige solopgang.

Må lige fortælle, at kaffen smagte fortræffeligt... Drøftede situationen og undrede os over at det endnu ikke var lykkes for nogle af os at fange en aborre denne del af fjorden. Enighed om, at de burde være her, da der jo er fanget havaborrer på Djursland og i mundingen af Mariager Fjord.
Konstaterede bl.a. at vandet, mens vi havde sovet var steget omkring en halv meter.

Satsede på at finde et par multer, nu når forholdene eller var ideelle. Men nej: Ikke eneste multe viste sig (hvor er de henne - er de opfisket?) Snakkede også med nogle kajakfiskere, der heller ikke havde haft held til at finde multerne.


Fiskede lidt hornfisk og endnu et par ørreder, inden vi efter vandvendingen, ved middagstid sluttede.

Ingen kommentarer: