lørdag den 2. maj 2009

2. maj 2009: Tange og Gudenågedder

Mødtes med Thomas Sams, Lars Mathiesen, og John Andersen klokken 04.00 ved "badestanden". Spøgrsmålet var 1), om der var mange dansemyg og 2) om der var helt der tog for sig at overfladeretterne?
Desværre var der hverken stor mængder dansemyg eller helt. Troede ellers at det solrige aprilvejr havde fremrykket mygge, men nej!
Efter at have "pakket" morgenens heltfiskeri sammen gik turen til bagenren i Ans. Kaffe, rundstykker og basser blev nydt med Gudenåen i baggrunden.
Vegetationen både under og over vandet er langt fremme. Gedderne havde også en hugperiode lige efter middag! Inden blev det kun til nogle enkelte gedder og en del fejlhug specielt til Thomas!
Vandtemperaturen er oppe på 14 grader. Solen er på og lufttemperaturen har rundet de 20 grader. Der er nu kommet lidt gang i gedderne der med stor appetit kaster sig over min gule flashflue. Det er sådan det skal være!
Klar til landing! Havde netop fanget og genudsat en rognfuld geddefrue (der er åbenbart nogle der ikke er færdige med gydningen endnu), da der igen huggede en stridbar gedde.
Gedden har lige fået et smækkys (bare fruen nu ikke opdager det)... Så er det ud igen og på gensyn! Der var fisk til alle. Selv fangede jeg 7 gedder på denne herlige dag!
Henrik Leth

Ingen kommentarer: